/    /  Koor Spirit

Koor Spirit

Het koor Spirit is in 2010 opgericht na een samenvoeging van het koor Contrast uit Beckum en het Jongvolwassenkoor Animo uit St. Isidorushoeve. Het koor bestaat uit ruim 30 vrouwelijke leden en wordt begeleidt door Mariëtte Waanders (dirigent) en Gerie Scholten (pianist). Spirit ondersteunt de liturgie tijdens eucharistievieringen, woord- en communiediensten en gebedsvieringen met Nederlands- en Engelstalige en soms ook Latijnse liederen. Er wordt wekelijks gerepeteerd en maandelijks gezongen. De ene week c.q. maand in de Heilige Blasiuskerk in Beckum en de andere week/maand in de Heilige Isidoruskerk in St. Isidorushoeve. Op verzoek (zie contactgegevens) zingt Spirit ook op andere locaties, zoals kerken, verpleeg- en verzorgingshuizen of tijdens een bijeenkomst van bijvoorbeeld een vrouwenvereniging. Ook zingt Spirit regelmatig tijdens huwelijksvieringen. Niet het gehele koor is dan aanwezig maar gemiddeld 15 enthousiastelingen die tijd hebben (tijd vrij maken) om te repeteren en te zingen op de bewuste dag.

Het bestuur van Spirit bestaat uit de volgende leden:

Dianne Asbroek
Trees Grashof
Karin Vossebeld (penningmeester)
Miriam Leferink (secretaris)

Geschiedenis Animo
In de jaren 1987 heeft dirigent Rita te Riet samen met een kleine groep enthousiastelingen een jongerenkoor opgericht. Nadat Rikie Steintjes het dirigentenstokje had overgenomen is het koor verder uitgegroeid. Begin jaren 90 heeft Mariëtte Waanders de taken van Rikie overgenomen en heeft het koor de naam Animo gekregen. Vanaf 2003 is het ledenaantal van rond de 25 teruggelopen naar 15 in 2010. Dit was één van de redenen voor Animo om te kiezen voor samenvoeging met het koor Contrast.

Contactgegevens
Karin Vossebeld
Mulderstraat 2
7482 ND  St. Isidorushoeve
Tel: 074 – 35 75 219

Interesse
Hou je van zingen en heb je interesse om Spirit te versterken, dan nodigen wij je hierbij uit een repetitieavond mee te zingen. Zowel dames als heren zijn van harte welkom. De woensdagavond is onze vaste repetitieavond. We repeteren van 20.00 tot 21.00 uur.

Wilt u wijzigingen doorgevoerd zien aan een van de pagina’s? Neem dan hier contact op!